Lief hart

Zywa

Wat doet het ertoe
hoe oud ik ben, of ik zussen heb
en kinderen, waar en met wie?

Dat zijn geen wetenswaardigheden
In wat voor kleren dan ook ben ik
met benen, romp en een gezicht

mijn hart, begeerd of niet
ik wil jouw fantasie
om de wereld te toveren

waarin we kunnen leven
vrijmoedig veilig zijn en
zonder opsmuk knielen

voor de anderen, lief hart
samen kunnen we alles
wat we wensen ondernemen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-06-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Bundel 'Andere tijden'

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Lief hart’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.