INLOGGEN
«»

ware liefde

als een kind vraagt
moeder hou je van mij
dan betekent het
wil je mij als het moet
wil je mij beschermen dan

en als de jaren voorbij gaan
leert het kind
ware liefde sterft niet

als een tiener vraagt
meisje hou je van mij
dan zegt hij eigenlijk
wil je niet met mij
echt de liefde nu bedrijven

pas als de jaren voorbij gaan
leert de tiener
ware liefde is respect

als ouderen elkaar vragen
liefste hou je van mij
dat zeggen zij eigenlijk
ik hoor het zo graag
nog een keer van jou

en als de jaren voorbij gaan
dat weten zij
ware liefde sterft niet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Gedachtensprong | 2 augustus 2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ware liefde’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.