Honger en liefde

Vincent Oostrijck

Honger en liefde

Liefde is als honger

Als je je uitgehongerd voelt
Of stevige trek hebt

Wat heb je dan in hemelsnaam aan iemand

Die jou het concept uitlegt
En de ontstaansgeschiedenis
Van het fenomeen honger

Wat heb je dan aan iemand

Die jou uitlegt
Dat jouw honger maar relatief is
Elders in deze wereld
Hebben mensen veel meer honger dan jij

Iemand gaat jou uitleggen
Hoe je jouw honger
Het beste kunt negeren

Voel hoe hongerig je bent
Laat de emoties maar toe
En geef ze een plaatsje
Zo verwerk je het optimaal

MAAR
Dat is allemaal onzin

Wat je echt wilt

Het enige dat je echt nodig hebt

Is iemand die ziet dat je honger hebt
En vervolgens
Heel eenvoudig
Een lekkere maaltijd voor je kookt

Zo is het ook in de liefde

Denk daar maar eens over na

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Honger en liefde’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.