INLOGGEN
«»

Een redder in de nood

Ándere oma, zo vroeg al eigen man verloren
Achter bleef zij met haar winkel en groot gezin
Een neef van haar heeft haar uitverkoren,
had in een slecht lopende zaak ook wel zin.

Wat heet liefde? Zeker wel respect voor elkaar
Het droeg hen door de moeilijke huwelijksjaren
totdat zij veel later was niet meer dáár.
Háár kinderen hadden hun bestemming gevonden.

Liefde kent tal van vormen; met romantiek had dít
weinig van doen Daarvoor gelden weer ándere
normen!

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een redder in de nood’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.