INLOGGEN
«»

Filine

Hoe liefdeloos is nu mijn leven,
als zelfs een aanraking niet kan,
en ik m'n kussen niet kan geven,
wat blijft er zo nog over dan?

Als ik m'n liefde niet mag schenken,
maar alleen via WhatsApp,
begin ik werkelijk te denken:
"is dit weer alles wat ik heb?".

Ik ben hier echt niet voor geboren.
Ik wil het werkelijk niet alleen.
MOET gewoon bij iemand horen!
Wil iemand's armen om me heen.

Ik wil telkens zoveel geven,
maar die kans krijg ik steeds niet.
Wil nu eindelijk eens een leven
zonder da-ge-lijks verdriet.

Wie vind me nou de moeite waard
en wil mij nog echt hebben?
Wie neemt mijn liefde onbezwaard
en laat het niet weg-ebben?

Want begrijp ik ben een diamant,
hetzij ruw en ongeslepen,
maar kan alles worden in jou hand.
Heb jij dat wel begrepen?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Frits Nieuwenburg
Actief sinds: 16-02-2017Informatie bij het gedicht:

Geschreven voor Filine van L. op 16-12-2017. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Filine’ van Frits Nieuwenburg zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.