Liefde is....

RoBa

LIEFDE IS............
Liefde is geen privé-macht
wie dat voor zichzelf heeft bedacht
zal aan zichzelf ten onder gaan
zal zichzelf daarmee slaan.

Liefde is geen speelbal,
wie het beschouwt als een geval,
merkt dat het in zichzelf kaatst,
haat tegenover liefde plaatst.

Liefde is geen zekerheid,
wie het ziet als een ander zijn strijd,
vergeet zijn eigen angsten,
behoort zelf tot de bangsten.

Liefde is alleen maar daar,
bewust van elk kwetsbaar gevaar,
het kent geen boete of schuld,
het kent geen haast of ongeduld,
het kent geen vraag waar is het nou,
het kent geen verschil tussen man of vrouw,
het kent kracht in warmte doordrenkt,
het kent geen rede zoals men denkt,
het kent door ervaringen wel veel pijn,
daarom is het belangrijk zelf liefde te zijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-11-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

RoBa (Actief sinds: 28-11-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Liefde is....’ van RoBa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.