INLOGGEN
«»

Jonge Mensen Van Nu Of Vroeger

Zoeken anderen het romantisch schijnsel,
Dan rest ons in het groen nog de sterrenschijn.
Maar ook zonder het kunstmatig schijnsel,
Zie ik hoe lief je van binnen kunt zijn.

Ouders zeggen tegen hun kinderen
"vroeger was het al net zo als vandaag",
"Jonge mannen verleiden jonge vrouwenharten".
"In het duister schijnsel blijft hun liefde vaag."

Jonge mensen van nu of vroeger.
Onder het lantaarnschijnsel laten zij hun zinnen vrij.
In hun spel van verliefde harten,
Zijn zij net zo innig op zoek als wij.

Zoeken anderen het romantisch schijnsel,
Dan rest ons in het groen nog de sterrenschijn.
Maar zonder het kunstmatig schijnsel,
Zie ik hoe goed je van hart kunt zijn.

Vrienden zeggen tegen vrienden:
"Vroeger was het al net zo als vandaag."
De ene zegt de ander niet te snappen,
Waarom hij zo antwoordt op een liefdesvraag.

Jonge mensen van nu of vroeger,
Verliezen hun hart onder een bundel van kunstmatige schijn.
In hun spel van verliefde harten,
Ontbeert zij het ware van ons samenzijn.

Vinden anderen elkaar onder het romantisch schijnsel,
Dan rest ons in het groen nog de sterrenschijn
Ook daar leert " de liefde beschenen",
Hoe je oprecht gelukkig kunt zijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-03-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Jonge Mensen Van Nu Of Vroeger’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.