INLOGGEN
«»

Dit fenomeen

dit fenomeen


de materie is geschoond
mensen hebben het universum gekregen
met zon maan en planeten
om dit fenomeen intens te beleven

piramides en amfitheaters
catacomben en kathedralen
curieuze paleizen om in te verdwalen
staan aan de basis van dit samengaan

in dans kunst en muziek
draait alles alleen maar om liefde
om met elkaar uiting te geven
aan dit onmeetbaar geluk in het leven

dat ook zijn oorsprong vindt
in de liefste affectie van het kind
zoals in de lente ook bloemen
met elkaar wiegen op de warme wind

met dit meest intieme gebaar
worden man en vrouw een paar
de kus is eindeloos uniek
kent in de schepping haar weerga niet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-12-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

27/12/2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Dit fenomeen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.