INLOGGEN
«»

wanneer

Wanneer

opgesloten in mezelf
word ik goedbedoeld
met raad en adviezen
om de oren geslagen
wat er in me omgaat
niemand die het begrijpt

het zielsverdriet
de diepe eenzaamheid
moe van de verhalen
doe ik er het zwijgen toe
lijkt het of er niets
maar dan ook niets anders is

dit proces
zo zwaar, zo beladen
kan ik met niemand delen
want ook JIJ geeft niet thuis
zijn het de lessen
die ik alleen moet leren

waarvoor dient het allemaal
waarom spreekt niemand
dezelfde taal
ik ben het zo ontzettend moe
waar leidt het uiteindelijk toe
ben ik een bedreiging

hoeveel tranen
moet ik nog huilen
hoe lang nog duurt het ‘gevecht’
wanneer wordt mijn wens vervuld
komt eindelijk dat luisterend oor
wanneer ben JIJ er voor mij

JIJ met wie het allemaal begon

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-12-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

dichterbij
Actief sinds: 08-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘wanneer’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.