Vriendin

Valentijn

Het was vriendschap lang
Lang voordat onze ogen elkaar zagen
Het begon in ons voorland
Ver voor dat de tijd het wist

In de Dromedaris spraken we elkaar
Ik had er nog steeds geen weet van
Waren we voorbestemd voor een paar?

Toen ik haar weer zag
Werd ik bezocht door een bevel vanbinnen
Ik moest en zou, tot in de lengte van dagen
Een werveldans met haar beginnen

Ze is nu al jaren mijn vrouw,
Mijn creatieveling
Maar ook nog steeds
Mijn bruinogige vriendin


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vriendin’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.