INLOGGEN
«»

Lichtjes

Lichtjes
Ik weet niet waar mijn weg zal eindigen
Ik weet ook niet wanneer
Maar
Wanneer mijn lichtje uit gaat
zal ik om kijken en lichtjes zien
Lichtjes zien die zeggen
dat dit leven zijn waarde heeft gehad
lichtjes die zeggen dat ik zal herinnerd worden
lichtjes die de liefde en vriendschap
die ik trachtte te geven
ontvangen is geworden
en gekoesterd wordt
al was het maar een beetje
en dat een van die lichtjes
een beetje groter mag zijn dan de andere
en dat ik daar jouw lichtje in herken

Uw berichtje zei me zoveel meer
dan wat er stond
Het vertelde me dat de tijd gekomen was
Om afscheid te nemen.
Afscheid van jou die zoveel jaren
Mijn beste vriendin was.
De bezorgdheid die ik om je had
De liefde en vriendschap die je me gaf
De enorme toffe momenten,
samen beleefd
De vele uren van minnen en plezier

Afscheid nemen van de twijfel en het zwijgen
Die mijn verleden met zich meebracht
Mij pijnigde in twijfel en geslotenheid.
En waardoor ik de liefde voor jou niet zag
En jou liefde voor mij niet zag
Afscheid nemen van jou twijfels en pijnen
Die je soms niet lieten leven
Je zijn in duisternis hulde
En waar ik je in trachtte te vinden
met de weinige kennis en middelen
die ik had

Om je los te laten en te aanvaarden
Dat je een nieuw leven hebt
Waar jij je weg zal zoeken
Een nieuw leven waar ik niet meer thuis hoor
Waar ik het verleden ben geworden

Maar ik hoop toch dat als mijn lichtje uit gaat
Ik om mag kijken en jou lichtje mag zien
en dat dat lichtje ietsje groter zal zijn
dan de andere
en dat dat ietsje groter zijn
gegeven wordt door jou herinnering
aan de liefde die ik voor je had.

Kerstavond 24 december 2018

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Norbert Gabriel
Actief sinds: 26-10-2022 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Lichtjes’ van Norbert Gabriel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.