DE DICHTEN

Joop Hagen

Ik heb een lichte dicht gedicht
zo licht het zal gaan zweven
menig dicht dat ik herlees
heb ik te licht geschreven

Ik heb een mooie dicht gedicht
zo mooi het voelt zo goed
als nevel in de ochtendzon
het zweeft jou tegemoet

Ik heb een zoete dicht gedicht
zo hemels zoet als honing
alleen voor jou mijn lieve lief
jouw lach is mijn beloning

Ik heb een kille dicht gedicht
zo kil als onderaards gewelf
vol duisternis en somberheid
ik houd het eeuwig voor mijzelf.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Hagen (Actief sinds: 15-07-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DE DICHTEN’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.