INLOGGEN
«»

Een kiertje


een kiertje


ik wist vaag
uit overlevering
dat hemel bestond
informatie was schaars

met verlangen
kon ik soms
kleine stukjes vangen
ze smaakten naar meer

maar in de
tijdsverdeling van
leven had ik er te weinig
aandacht aan gegeven

tot jij de deur
een kiertje open deed
mij liet zien wat ik
allemaal niet heb geweten

het was de
openbaring van
wat ik zo node in
mijn jeugd had gemist

wij zijn daar blijven staan
tot de zon was ondergegaan
de eerste sterrennacht samen
zagen wij alleen volle manen


wil melker
10/09/2020
www.wilmelkerrafels.dds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een kiertje’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.