Hartenvrouw

den Doolaard

Ik zoek jouw warmte op
In de schaduw van de nacht
Prille liefde in de dop
Alles anders dan verwacht
 
Mijn verborgen metgezel
Ademloosheid keer op keer
Aardverschuiving razendsnel
Mijn convicties stortten neer
 
De enige die ik vertrouw

Toen ik was vergeten hoe

In mijn spel de hartenvrouw
Laat mij langzaam toe

Die mij leest zoals geen ander

Onze liefde geeft mij rust

Die niet wil dat ik verander

Die altijd mijn woedes blust



En als je kust, een vuur ontbrandt
Buiten adem, buiten zinnen.
Sluit je ogen, grijp mijn hand
Voel mijn warmte diep van binnen

Degene die mijn zwaktes kent
Die mij langzaam laat ontdooien

Die mij vindt in het moment
En mijn zoektocht kan voltooien



Degene die mijn tweestrijd hoort
Liefde tussen hoop en vrees
Stapjes op een wankel koord
Is wat ik in jouw ogen lees
 
Angst om alles te verliezen
Ten ondergaan in strijdgewoel
Dat ik dan niet durf te kiezen
Voor mijn hart en mijn gevoel
 
Maar het is nog niet beslecht
Blijven hopen, blijven dromen
Om na een eindeloos gevecht
Als winnaars uit de strijd te komen
 
Degene die mijn dromen vormt
Dat we samen ooit ontsnappen
Als het later niet meer stormt

Uit de schaduwrol te stappen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

den Doolaard (Actief sinds: 22-05-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hartenvrouw’ van den Doolaard zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.