INLOGGEN
«»

Abracadabar

Ik kom je nog een keer proeven
in het geroezemoes van de avond

aan de Abracadabar, het ruikt er
niet zoals toen, maar zoals jij

boven alles uit bloesemde
zo zingen de zinnen rond

die zich in mij vlijen
tot wij twee straks overblijven
en samen naar huis gaan

Ogen, lippen, borst en buik
tranen om stoere zelfspot
ik leg alles in de schaal

voor mijn gezelschap, een man
die jij had kunnen zijn

Maar vannacht is de vraag die overblijft
wie met wie wil

meegaan in de tover
van zijn gedachten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Abracadabar: Cafe artistique aan de Avenue Jean Jaures in Parijs (3 september 2006) // Bundel 'Ogen lippen borst en buik' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Abracadabar’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.