In het warme zonnetje

Ron Dietvorst

Je koperblonde krullenbos honneponnetje
vlamt in het gerieflijk zonnetje
en doet het sap in mijn aderen
sneller stromen en doet mij keren

naar jouw lieflijke snoetje
je oogt als een smakelijk toetje
met brede mond en volle lippen
ben ik erbij als de kippen

is er iets dat je ontbeert?
iets dat jouw weg verspert?
ik wil voor je strijden en vechten
om alle obstakels de slechten

tezamen zullen wij een eenheid zijn
en door het leven kuieren zonder pijn
we zullen het leven van de liefde leven
zonder angsten en zonder beven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In het warme zonnetje’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.