INLOGGEN
«»

Moeder

[Dit schreef ik voor anderen mensen]

Moeder

Je moeder overlijdt, in
het begin
van het jaar.

Als zusjes werden wij in
kennis gesteld
via een rouwkaart.

Triest
maar waar: wij mochten
niet
op de begrafenis komen.

Wij waren erg boos,
maar
uit respect voor onze
moeder
hebben wij het
zo gelaten.

Onze vader,
is heel lang geleden
overleden en we wilden
graag afscheid nemen
van onze lieve moeder,
maar door
omstandigheden
kon dat niet meer.

Op een moment wilden
wij naar de steen
van onze vader,
maar die bleek intussen
te zijn weggehaald
er lag een andere steen.
Het voelde niet meer als
thuiskomen.

De steen van mijn vader,
de trots van mijn
moeder,
gaat een reis maken
daar waar de natuur zijn
gang
mag gaan, en
vele handen de
steen zullen verwarmen.

Dit wordt voor ons
beiden
het thuishalen van onze
ouders,
vooral de plekken,
waar mijn moeder graag
mocht
zijn.

Onze ouders waren
natuurmensen,
hielden
van bloemen en vogels.
waar ze samen
vaak naar luisterden,
als zij hun lied zongen.

Door hun thuis te halen,
krijgen we uiteindelijk
rust,
zij die ons zo dierbaar
zijn
onze engelen,
zover weg van ons,
maar straks voor ons
als ware misschien wel
heel dichtbij.

Je eigen ouders kan je
nooit
vergeten,
voor ons zijn en blijven
ze
altijd engelen,
die in ons
leven zo belangrijk zijn
geweest.

Liefs,
Jullie dochters

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-09-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dick Voogd
Actief sinds: 06-12-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Moeder’ van Dick Voogd zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.