INLOGGEN
«»

Tempel der liefde

Tempel der liefde

Jij en ik samen
Zijn zoveel meer dan de som
Van 1 + 1 = 2
Samen overstijgen we onszelf
En halen we het beste in elkaar naar boven

Ik ben meer mezelf met jou dan zonder jou
Door jou kan ik steeds meer de persoon zijn
Die ik altijd heb willen zijn
Die persoon zat in mij
Maar hij hield zich angstvallig verborgen

Veel mensen willen tegenwoordig
De status van 1 heel graag behouden
Ze zijn bang hun eigenheid te verliezen
En samen met hun geliefde
Worden ze nooit meer dan 1 + 1 = 2

Weer andere stellen
Maken elkaar alleen zwakker
Ze breken elkaar langzaam af
De som van 1 + 1 wordt steeds minder dan 2
En als er niets meer over is
Is de liefde voorgoed voorbij

Onze liefde is als een tempel
Die met zorg en aandacht
Steen voor steen
Liefdevol wordt opgebouwd
Hoe meer liefde we erin stoppen
Hoe mooier de tempel wordt


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Tempel der liefde’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.