De reis van toen naar hier

Vincent Oostrijck

De reis van toen naar hier

Drie jaar geleden
Dook magere Hein op
Met zijn zeis

Hij moest zonder jou terug
Naar waar hij vandaan kwam
Het is hem niet gelukt

Want drie jaar later
Ben jij nog steeds hier
Bij ons en bij mij

Het was een hele reis
Deze drie jaar:

Van bijna overleden
Naar zien te overleven

Daarna weer leren leven
En langzaam weer genieten

Van de liefde en het leven
Je hebt jezelf herpakt

Je hebt jezelf weer uitgevonden
Je hebt jezelf weer opgebouwd

Jouw tempel staat rotsvast

En onze liefde
Onze hechte liefde
Is het fundament



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De reis van toen naar hier’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.