Jouw licht en liefde

Vincent Oostrijck

Jouw licht en liefde

Mijn vriendin
Het was donker
Het was altijd nacht
Zelfs overdag
Ik had al het gevoel verloren
Van richting
Van doel en van tijd
Ik kon niet terug
Maar ook niet meer vooruit

Toen kwam het licht
Jouw licht scheen op mij
Als een vuurtoren
Voor een verdwaald schip
Als een baken van hoop en liefde
Voor een verloren ziel
In een eindeloze nacht

Het mooie schijnsel
Leidde mij naar jou
De allerliefste vrouw
En in het schijnsel
Van jouw warme gloed
Schonk jij mij jouw hart
En ik jou het mijne

In het licht van onze liefde
Werd alles helder
En zag ik weer wie ik was
Het sprankje hoop
Dat jij in mij ontstak
Werd een vreugdevuur
Waarin wij nu samen leven

Ik hou
Altijd
Van jou

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Jouw licht en liefde’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.