INLOGGEN
«»

Een gewenste dochter?

Je speelde een heel belangrijke rol in mijn leven
Misschien was ik die gewenste dochter wel die
je zélf nooit hebt gekregen?

Je vertegenwoordigde voor mij een onbekende
wereld van kunst en cultuur
Jouw volstrekt andere gewoonten, waaraan ik wel
wende op den duur.

Ik reisde met jou door je prachtige geboorteland;
je vertelde aan de hand van vele boeken,
mij ruimhartig tonend en foto's los verstrooid,
vulden de smalle eettafelrand.

Deze vriendschap mocht een twintigtal jaren
duren Ik zie jou nóg voor mij in gelukkiger uren.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een gewenste dochter?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.