INLOGGEN
«»

Danny

DANNY
Zal ik je wat kracht sturen,
zodat je het beter kan verduren.
Gelukkig heb je zelf al veel,
dat maakt het makkelijker
voor een deel.

Zal ik je wat energie sturen,
zodat je geniet tot in de late uren.
Gelukkig ga je zelf dagjes weg,
dat maakt het dragelijker,
maar wat een pech.

Zal ik je wat gezondheid sturen,
zodat het je sterkt in de chemokuren.
Gelukkig weet je wat je voedt,
dat maakt het doordachter
in wat je doet.

Zal ik je wat blijdschap sturen,
zodat je opkan tegen muren.
Gelukkig ben je al mijn broer,
soms voelt het onredelijk,
verre van stoer.

Zal ik je wat liefde sturen,
zodat je bestand bent tegen hete vuren.
Gelukkig staat de broederliefde vast,
dat maakt het troostend,
wat ons beide past.

Zal ik je wat uren sturen,
zodat het nog erg lang zal duren.
Gelukkig ben je deel van het leven,
dat maakt het hoopvol,
machteloos duurt ook even.

Zal ik je wat zonnestralen sturen,
zodat je de toekomst kan begluren.
Gelukkig ben je heel reeƫl,
dat maakt het minder pijnlijk,
al kost het erg veel.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-11-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

RoBa
Actief sinds: 28-11-2017Informatie bij het gedicht:

Heb dit gedicht geschreven voor mijn jongste broer die aan longkanker lijdt als steun in de rug Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Danny’ van RoBa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.