Cupido vervloekt

Brekend Licht


Vandaag en morgen
Gister en vannacht
Dacht ik alleen aan jou en ik
Ben yzig naar jou , verwacht
dat jij ook yzig bent naar mij, want
Hele dagen zitten we naast elkaar, een
Praatje gauw, dan
scheidt de Bel ons,
alweer wat naar, kan
Heel m'n leven naar jou kijken
En samen met jou zwijgen
In gelach en in gehuil
Samen bidden samen eren zou ik willen
Maar jij o godsdienstig verschil
Bent ons de liefde verschuldigd
De heer zit naast de dame
Starend voor zich uit
De dame zit naast de heer
En pinkt het traantje weg
Wat kan Onliefde toch zijn
De een verlangt
De ander begeert
En samen zijn is gewild
Denkt als ze hem elke dag
Weer ziet: ik hou nogsteeds van je,
Ondanks dit verdriet, brand een fel vuur
Door de liefdessmart
De pijn giert door mij heen,
En toch willen mijn zinnen niet verplaatsen
Waarom moest ik nou zo verdrinken in
Karakter
En verblindt worden door zijn pracht
Met stem zij hij een keer
Je bent de normaalste van allen
Als muziek in de oren
Klonk het mij
Gevleid en gebroken
Door onmogelijke liefde gestoken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Brekend Licht (Actief sinds: 24-11-2016)

Informatie bij het gedicht

Waarom houd ik van, als ik niet houden mag? Cupido Vervloekt!

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Cupido vervloekt’ van Brekend Licht zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.