INLOGGEN
«»

Het korenbloemenblauw


het korenbloemenblauw


ik wist jou er altijd
feilloos uit te pikken in het
schitterend korenbloemenblauw
bloeiend als een mooie vrouw

gazon en borders waren
jou wereldvreemd in hun saaie
ordening en burgerlijke schikking
zij zijn een plaag voor je geweest

jij zocht je eigen weg
in de hang naar koestering en zon
met vrijheid in het hete bloed
waardoor jij verder en steeds hoger klom

ooit zal ik jou weer tegen komen
vurig blauw in ons wilde bloemenbed
we zullen hemels laten zomeren
zoals in de schepping is voorzegd



wil melker
10/06/2016
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het korenbloemenblauw’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.