Zo hou ik van jou

Ton Jurriansen

Als het stromende water
Als de schoonheid van dauw
Als een gedachte aan later
Als een hemel zo blauw
Als het vuur uit een krater
Ja, zo hou ik van jou

Als de wind over de zeeen
Als warmte in de kou
Als een kudde jonge reeen
Als de allermooiste vrouw
Als in liefde gevreeen
Ja, zo hou ik van jou

Als duizend zonnestralen
Als een sterrengebouw
Als in liefdesverhalen
Als een vriendschap zo trouw
Als vlinders in alle talen
Ja, zo hou ik van jou

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-03-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ton Jurriansen (Actief sinds: 14-09-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zo hou ik van jou’ van Ton Jurriansen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.