Als je ogen donkeren

wil melker


als je ogen donkeren


jij bent ondeugend
nog niet afgevlakt
maar heerlijk transparant

laat mij
vol liefde schaduwen
ook in je donkere kant

glinstert warm
in weerkaatsing
van het hemels licht

de jongste schepping
straalt op je al
paradijselijk gezicht

maar als je ogen
donkeren in het
aanschijn van de hel

rommelt donder
flits de bliksem snel
en schuilen wij in eigen vel

later kiert opklarend
je eerste blik weer licht
uit een van tranen nat gezicht


wil melker
17/02/2016
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Als je ogen donkeren’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.