In het rode opgaan

wil melker

zacht streel jij
mijn hart met
warmte mijn huid

je licht me op
laat schaduwen verdwijnen
brengt contrasten in het reine

scherpt de kanten af
weet vloeiend in het rode opgaan
dat het bloeien wordt gedaan

je lacht in ogen
opent morgenblik in
een stralend dag gedogen

streel mijn hart
en warm mijn huid voordat
de avond ons weer binnensluit

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In het rode opgaan’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.