Ontkleedt van zwart

wil melker

rood
schemert zacht
als wit de nacht
ontkleedt van zwart

licht
de plaats inneemt
naast schaduw
van het donker

slaap
zich wakker maakt
en droom beëindigt
met een oogopslag

dan
zie ik jou
rood geschemerd
lichtend voor de dag

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ontkleedt van zwart’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.