zong zon in de kristallen

wil melker

ik zag je kijken
naar de sneeuw
ze vlokte wit en traag


je blik zong zon
in de kristallen
ze leken langzamer te vallen


uitgelaten volgden we
hun vlucht uit lucht
die lichter werd


we dwarrelden mee
in een zacht deinen en lieten
vlokjes op de hand verdwijnen


de wereld die verscheen
ontnam de kleur haar eigenschap
versmolt alles tot één


ik nam je hand
onze sporen zijn de
eerste in dit nieuwe land

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘zong zon in de kristallen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.