verfletst in schraal behagen

wil melker

je bent ontgroend
en in de kleuren
die je koos al
jaren uitgewoond

verfletst in
schraal behagen
geen liefde om de
werkelijkheid te schragen

hoe jij de pigmenten
ook vermengde
er bleef een kleur
die niemand kende

pas bij het retoucheren
van jouw schilderij
kwamen onverwacht die
schitterende beelden vrij

het was jouw warmte die
alle personages contrasteerden
en jij was er niet bij want er
was geen plaats meer in de rij

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘verfletst in schraal behagen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.