in het groen verval

wil melker

ik zie je kleuren in
het groen verval tot geel
en rood weer rijpen

je vruchten heb ik
kunnen grijpen in
het zachte bladerbal

jij was vooral
het lentense begin
de warmte van een zomer

ik koester je
als dromer maar
weet dat winter komt

de tijd van rust
waarin het voorjaar
binnen groeit en bloeit

ik feest met jou
de donkere mysteriemaanden
samen overkomen we de kou

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘in het groen verval’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.