zag schaduwen verschieten

wil melker

je kwam binnen
ik zag schaduwen verschieten
de kamer lichtte op

vrouwen leken ronder
nog zachter in benadering
de mannen stopten hun vergadering

je liet de gastvrouw blozen
lachte het gezelschap toe
je ogen glansden maar je stem klonk moe

we wisten dat je lichaam
niet meer wilde, merkten
dat je geest nog ongebroken was

zagen hoe je handen trilden
toen je op haar de proost uitbracht
zij wist dat jij haar laatste koning was

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘zag schaduwen verschieten’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.