je ademt vlinders

wil melker

je ademt
vlinders
maar je handen
bloeden
van het glas
dat brak

ze was
zo onbereikbaar
dat je haar pas zag
toen de scherven
rechtop stonden
in het gras

je verboog
de tralies
van haar gouden kooi
ze schitterde
met vrijheid
als haar tooi

je ademt
vlinders
want ze is
zo mooi

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘je ademt vlinders’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.