stilte predikt onvermogen

wil melker

het spelden prikken is voorbij
geen woord valt onvertogen
het was genoeg voor allebei
stilte predikt nu ons onvermogen

de paden kruisten
in een langgezocht ontmoeten
herkenning huisde in een
woordenloos begroeten

we overbrugden de
ravijnen die ons scheiden
zuchtten om de pijn die
de eeuwen ons deed lijden

geschapen als een paar
en uit het paradijs verdreven
zijn we nu weer bij elkaar
maar de tijd is tussen ons gebleven

veranderd is de taal
luisteren blijkt overbodig
woorden zijn betekenisvaal
dus, is spreken niet meer nodig

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘stilte predikt onvermogen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.