INLOGGEN
«»

in vlindersvleugelpracht

ben jij de koningin
in vlindersvleugelpracht
die ik alle kleuren
van de hemel bracht
in paradijselijke nachten

nu zit je op de troon in
vervagend wonderschoon
en spreekt je negatieve
oordeel uit over dieren
met een andere huid

je toont rechtschapen
maar ook jouw lusten
kon je niet bewaken
eindeloze vluchten
lieten ons aan liefde raken

je hebt genoten, waarom
ben je nu van kleur verschoten
is mijn huid te grauw, last van
jaloezie of zonde, is er nu berouw
kom, zeg het me eens gauw

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘in vlindersvleugelpracht’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.