De eerste ijsbloemen

wil melker

de eerste ijsbloemen


ik wist dat jij
de eerste ijsbloemen
zou vriezen op het vroege uur

als de zon net opkomt
om jouw bloem te kleuren
als juweel van de natuur

ik smelt terwijl
zij verder groeit en
haar kristallen liefde bloeit

in warmte zijn wij opgegaan
maar jouw transparante afdruk
staat nog te schitteren op het raam

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-12-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

03/12/2014

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De eerste ijsbloemen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.