ik ben naar de zee gerend

wil melker

ik ben naar zee gerend
alles achter me gelaten
de sporen in het zand
zijn niet voor mij bestemd

we waren bang
om op het strand
te lopen als de vloed
zich teruggetrokken had

en iedere voetstap
zichtbaar was in de
kaalheid van nieuw land
geen hand om ze te wissen

de hemel duikt de verte
al voorbij, een pier met
meeuwen op een rij, nog
even en dan samen zweven

opgelucht omdat ik breek
met al het aardse denken
ik hoef geen liefde meer
te schenken als ik alles vergeet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-11-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ik ben naar de zee gerend’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.