ik had je zee beloofd

wil melker

ik schreef
met zand mijn naam
je rug witte de letters
daar zou ik die zomer staan

ik had je zee beloofd
en zon om licht te bruinen
we verliefden ons die dag aan
de voet van de eerste duinen

we zuchtten zoete woorden
in het waaien van de wind
sprongen door de branding
ondeugend als een kind

we wiegden water en
de golven gaven mee
de wolken van de hemel
zonden in een vlakke zee

we zijn naar huis gelopen
aan het einde van de dag
stilte heeft niet meer gesproken
toen zij onze eerste liefde zag

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-11-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ik had je zee beloofd’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.