je zingt de lengte in de dagen

wil melker

je bent de zon
je stralen dansen stofjes
ik wil sjansen, met je
geuren op balcon

langs de gevel
val je zomaar binnen
belicht daar mensen
die ook jou beminnen

je oogt zo donker
in het wit van steen
je schaduw laat
me nooit alleen

ik hoor je ruisen
als de wind vlaagt
langs de huizen
je bent mijn refrein

je zingt de lengte
in de dagen, laat de
wolken regen dragen
naar het avondland

je bent een
warme herinnering
ons afscheid duurt
een schemering

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-11-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘je zingt de lengte in de dagen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.