INLOGGEN
«»

in mijn schaduw waarborgen

 ik zie de angst in je ogen staan
 voor deze lang verlaten plek verzwegen
 de nagedachtenis stil en genaakbaar ontkend

 ik zal je hand stevig vasthouden
 je in mijn schaduw waarborgen
 de contouren versmolten tot één

 zeg de stemmen in je hoofd
 dat ik onze kleine woorden mis
 die zij jou bevreesd onthouden

 het is ondraaglijk je zo te zien
 ik zie de twijfel in je ogen weerspiegeld
 jezelf tot wantrouwen jegens jou gemaand

 je vraagt me of je gelijk hebt
 maar ik kan de fouten nooit erkennen
 van wie voor mij altijd de beste lijkt

 luister niet naar de woorden die ik zeg
 want jij verdraait de waarheid in je hoofd
 lees het verhaal dat mijn ogen je vertellen

 beantwoord mijn kus in hartstochtelijk samenzijn
 laat mijn armen je omsluiten en beschermen
 want ik zie alleen jouw pracht als ik mijn ogen sluit

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zomaar-Iemand
Actief sinds: 20-04-2014Informatie bij het gedicht:

Misschien had ik beter de jij kunnen zijn, in plaats van de ik. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘in mijn schaduw waarborgen’ van Zomaar-Iemand zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.