Ik ben verliefd

MarVell

Ik ben verliefd,
Zoals de winter op de kou
die vrij het luchtruim doorklieft
ik ben verliefd op Jou

Ik als leek
die het leven verkeek
Mijn ego strelend
Mijn handen bevend
met een pen spelend
Mijn hart levend,
schrijf De brief in een raas
ik als dwaas

Onvoorwaardelijk
Het gevoel
wij twee samen,
samen onder die tak.
Verliefd.

Vlinders in mijn verliefde buik
Roepen steeds om jouw naam
Ik ben op zoek naar
Jou, jij die Vlaamse Schone.
Liefde vertolkt door zoete vlinders.

Jij, mooi maar bescheiden
met geen keerzijden
Iedereen helpend
Mijn brief ontvangend
met ogen schitterend
Jouw hart prangend,
leest De boodschap door mij gebriefd
ik ben verliefd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

MarVell (Actief sinds: 11-04-2014)

Informatie bij het gedicht

Ik heb dit gedicht geschreven uit verliefdheid. Het gedicht is opgedeeld in 5 strofen. Aan elk vers in strofe 1 is een volledige andere strofe gewijd. De 4 verzen in strofe 1 staan voor: de ik-persoon, onvoorwaardelijke liefde, de vrijheid en de jij-persoon die respectievelijk worden behandeld in de volgende strofen.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ik ben verliefd’ van MarVell zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.