Blijvend bij elkaar

DE DICHTBOETIEK

 We wilden het niet laten gebeuren
 maar werden gedwongen
 jij, ziek en verzorging nodig
 ik, na jaren los moeten laten
 44 jaar huwelijk en nog steeds verliefd
 jij, op een eigen adres
 ik, in mijn eigen flat
 elke dag bellen en laten weten
 dat we er voor elkaar zijn
 een paar maal per week bezoeken en praten
 hoe wreed kan het leven zijn
 toch doe je het goed op jou manier
 beleeft nog veel geluk en plezier
 ik mis je elke dag telkens weer
 net als jij, maar het kon niet anders
 jij, 65 jaar nog te jong voor een verzorgingshuis
 ik, 66 jaar toch niet zielig treurend op mijn eigen stek
 van huwelijk naar lat relatie maar
 ons samen geeft kracht en moed
 voor een toekomst hoe die ook mag zijn
 jij. kreariste met gevoel
 ik, krearist van woord tot beeld
 blijven altijd met elkaar verbonden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

DE DICHTBOETIEK (Actief sinds: 11-03-2014)

Informatie bij het gedicht

blijvend verbonden

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Blijvend bij elkaar’ van DE DICHTBOETIEK zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.