Kom schemer met mij

wil melker

kom schemer met mij

ik wist je
te wonen
in je glazen huis

lente bracht
haar eerste bloemen
op de wind bij je thuis

je decoreerde en schikte
de kleuren van zon die
in jouw vazen zijn voorjaar vond

op het wiegen
van de eerste madelieven
danste je het prille groen

rustte de middag
in een spiegelende tuin
op het zwart van de aarde

waar het leven dit jaar
zijn eerste fortuin
uit vruchtbaar zijn  baarde

kom schemer met mij
naar de maan en nog hoger
waar wij elkaar de nacht gaan beloven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

07/03/2014

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kom schemer met mij’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.