Als de rek er uit is

Bettina Reus

 Als de rek eruit is en je niet weet wat te doen,
 bij wie kun jij dan terecht?
 Van wie krijg jij dan een knuffel en een zoen,
 het leven soms een zinloos gevecht.

 Zo goed als jij kan er maar eentje zijn,
 waar ik bij kan lachen en uithuilen,
 we hebben het samen heel fijn,
 bij jou kan ik eindelijk schuilen.

 Iemand die mijn gevoelens begrijpt,
 waarbij ik elke dag mezelf kan zijn,
 die mijn leven zo nu en dan weer verreikt,
 waarbij de waarheid telt en niet de schone schijn.

 Jij die laat zien dat het leven waard is om te vechten,
 Je neemt me mee naar het strand,
 Ik ga me steeds meer aan je hechten,
 dankbaar lopen we samen hand in hand.

 Wel denk ik soms met angst wat als onze liefde eens over gaat,
 dan bekruipt me een verlaten en angstig gevoel,
 is er dan een ander die luistert en mijn zorgen verstaat,
 dat is voor latere zorg geniet nu maar en houd mijn hoofd koel.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Bettina Reus (Actief sinds: 05-03-2014)

Informatie bij het gedicht

soms kan de rek er even uit zijn

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Als de rek er uit is’ van Bettina Reus zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.