Veilig in hoog gesloten

wil melker

 ik ben niet vrij
 voel me veilig
 in hoog gesloten

 er zijn altijd haken
 en vooral ogen die
 verhinderen dat ik open

 voel me bekeken
 denk dat anderen
 het vaak beter weten

 toch heb ik
 mijn witte huid dit
 voorjaar aan de zon gegeven

 zij warmt woordeloos
 koestert oordeelloos wat
 jarenlang verborgen was

 ik heb mij ontbloot
 het hoog gesloten heeft
 zich aan de wereld weer getoond

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

25/04/2010

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Veilig in hoog gesloten’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.