INLOGGEN
«»

Tweedracht en veel twist

 ze belagen
 je kasteel
 stropen bij de boeren
 loeren naar de ophaalbrug

 ondermijnen torens
 grijpen koeien bij
 de horens zaaien
 tweedracht en veel twist

 ze willen jouw geheimen
 uit de kerkers van je geest
 de donkere gewelven
 waar het gist en donker mist

 je kunt niet met ze delen
 die dimensie is te groot
 waar norm en waarden heersen
 denken zij meteen de goot

 vermoeiend zijn de audiĆ«nties
 verplichtingen van pracht en praal
 want achter ieder voorhoofd
 rijst de vraag wat doet zij allemaal

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Tweedracht en veel twist’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.