Lange warme dagen

wil melker

 ik drink je als
 je fonkelt in het glas
 door zon gerijpt
 in warme handen
 je komt later pas
 heel sterk bij me binnen

 zag je als
 een lentebloem
 we groeiden samen op
 doorliepen liefdevol
 de lange warme dagen
 tot aan het oogstseizoen

 ik plukte niet
 jij gaf me alle kleuren
 wij mochten samen geuren
 in het bestuiven van elkaar
 er fonkelt liefde in het glas
 als vrucht van dit gebeuren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Lange warme dagen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.