Die schemerig herhaalt

wil melker

 jij hebt mij
 de muziek gebracht
 die ik in je ogen zag

 melodieën van
 de steile bergwand
 afgrond en een verre overkant

 de donkere kou
 die schemerig herhaalt
 wat jij uit vroeger hebt vertaald

 het ritme en de kracht
 om eonenlang te overleven omdat
 het land slechts schoonheid bracht

 de mystiek waar
 generaties voor gevallen zijn
 diep verankerd in de viking lijn

 jij maakt emoties in mij los
 met ogen en je wilde rode haar
 een stem die bijna barst van trots

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

16/12/2013

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Die schemerig herhaalt’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.