De storm joeg vuur

wil melker

 vertel de bomen maar
 dat je bent vreemd gegaan
 als pril en groen ontlokte je
 de zinnen stond nonchalant
 ineens het hele bos te minnen

 je flirtte met je blond
 je ogen waren dauw
 en vochtig als je mond
 de zon kleurde je haren
 jij bracht de wind niet tot bedaren

 jij wakkerde hem aan
 spiralend snel in kleine hozen
 je warmte raakte iedereen
 gekoesterd door jouw zachte vozen
 je lach brandde het middaguur

 de storm joeg vuur
 door alle harten
 kieskeurig was je niet
 zo ben je vreemd gegaan en mij
 heb je zonder scrupules laten staan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De storm joeg vuur’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.