INLOGGEN
«»

De schone schijn

 in het wegdek klinkt
 je stem hoor je grommen
 als de banden brommen
 gierend lachen in de
 bochten als we wachten
 voor het rode licht druk ik
 snel een kus op je gezicht

 in mijn blik vooruit
 zie ik overal je ogen
 je lichaam nodigt uit
 een hand die wuift
 je felle blonde haar
 gouden krullen zullen altijd
 je aanwezigheid onthullen

 een stralend middelpunt
 die aandacht is gegund
 ik heb je steeds gemogen
 en wil altijd bij je zijn
 door je lach heen kijken
 weten wat je moet verbijten
 voor de schone schijn

 ik heb je liever dan
 je ooit zult weten
 nooit zal ik vergeten
 hoe in jou de zon opging
 de grijze lucht verving
 op uitzichtloze dagen
 jou zal ik op handen dragen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De schone schijn’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.